ЕПОКСИДИ

Устойчиви на удар и екстремно износване, което ги прави идеални за места с много пешеходен или автомобилен трафик

  • НОВИНИ

КАК ДА ПОДГОТВИМ ИНДУСТРИАЛНИЯ ПОД ЗА ЕПОКСИДНО ПОКРИТИЕ

Когато хората мислят за епоксидни покрития, на ум им идват гаражи и автосалони. Епоксидните покрития обаче са идеални за множество други приложения, включително болнични сгради, индустриални помещения, офиси, складове и много други. Извършването на подготовка на повърхността преди нанасяне на промишлено подово покритие се счита за най-важният етап от нанасянето на подови настилки и ако това не е направено правилно и в съответствие с професионалните стандарти, това може да доведе до скъпи и отнемащи време ремонтни процедури.

Епоксидно покритие
Епоксидите са издръжливи, здрави и устойчиви на масло, грес и повечето химикали. Те също така са устойчиви на удар и екстремно износване, което ги прави идеални за места с много пешеходен или автомобилен трафик. Някои епоксидни покрития дори осигуряват допълнителна защита на подове, подложени на различни температурни разлики, като търговски кухни, хладилни агрегати или охладители за дълбоко замразяване.
Епоксидните покрития също могат да бъдат проектирани с различни повърхностни текстури и дебелини на системата. Това осигурява множество нива на устойчивост на подхлъзване, което прави околната среда по-безопасна и намалява потенциала от инциденти от подхлъзване и падане.

ПОДГОТОВКА ЗА ЕПОКСИДНО ПОКРИТИЕ


За да се гарантира, че вашите подове изглеждат по най-добрия начин, подготовката на повърхността се извършва с помощта на редица методи като шлайфане, бластиране или фрезоване. Например, в случай на стар бетон, първата задача е да се гарантира, че повърхностите са структурно здрави преди нанасяне на покритието, и това обикновено означава премахване на котлен камък, разхлабен бетон и съществуваща боя – това може да варира в зависимост от материала на пода, но принципът остава същият; целта е да се премахнат възможно най-много мръсотия, отломки и насипен материал.

Преди нанасянето на какъвто и да е епоксиден разтвор, вашата индустриална подова повърхност трябва да бъде проверена за признаци на пропускане на пари. В случай на нов бетон, вашият под трябва да е сух и добре втвърден, преди да бъде покрит, освен ако не се използва грунд, втвърдяването трябва да продължи най-малко 28 дни. Желателно е да се извърши почистване с пара. Използват се механични методи като смилане, надраскване и вакуумно бластиране за отстраняване на млечно мляко и чужд материал. Когато бетонът е нов, той може да бъде приготвен механично чрез шлайфане, фрезоване, пясъкоструене или вакуумно бластиране, а също така може да бъде гравиран с киселина. След това трябва да се използват обезмасляващи съединения или разтворители за отстраняване на грес, масло и други чужди материали.

Първата задача е да се гарантира, че повърхностите са структурно здрави преди нанасяне на покритието

ОЩЕ НОВИНИ


Хидроизолация

На тераса със студена полиурея


ОУ "Княз Борис" I град Бургас

С нова спортна площадка


Преобразената спортна площадка

На ПГЕЕ „Константин Фотинов"


Площадка с обемни фигури

от саморазливна каучукова настилка


КАК ДА ИЗБЕРЕМ НАСТИЛКА?
Наръчник


ТОП 9 ПРЕДИМСТВА 

На индустриалните епоксидни настилки