Епоксидни настилки 

ПРИЛОЖЕНИЕ

ПРИЛОЖЕНИЕ НА 
ЕПОКСИДНИ ПОДОВИ НАСТИЛКИ

в търговски и строителни обекти

Подовата настилка е важен елемент от всяко работно място, тъй като допринася за ефективността, производителността и безопасността на служителите. 

Не се обръща много внимание на настилката, освен ако не възникнат проблеми свързани с щети по наличната вече такава. Отлично решение за подова настилка,

на която търговските и строителните обекти трябва да обърнат внимание е поставянето на епоксидни подови настилки.

КАКВО Е ЕПОКСИДНА НАСТИЛКА?

Епоксидът е полимерен материал, който се използва широко в индустрията.

Епоксидните смоли обикновено се използват в производството на пластмаси, бои, лепила и подови настилки. Тези термореактивни пластмаси се произвеждат като реакция на химикали, които са широко известни със своите отлични адхезивни свойства, силна химическа устойчивост и издръжливост.
Тези присъщи характеристики на епоксидната смола ги правят предпочитаната подова система в повечето търговски и индустриални съоръжения. Епоксидните покрития се нанасят директно върху бетонни подове, за да осигурят високофункционална, елегантна и здрава повърхност, която може да издържи тежки натоварвания, голям трафик и дълготрайност като никоя друга.
Епоксидните подове обикновено се срещат в промишлени условия като складове, преработвателни предприятия и търговски сгради, тъй като спомагат за създаването на гладки, чисти и безопасни условия на труд не само за работниците, но и за стоки, оборудване и машини

Приложения на епоксидни подове в търговски и промишлени строителни проекти

По-голямата част от структурните и техническите лепила са направени от епоксидна смола. За строителни приложения, които изискват силна връзка към основи като дърво и бетон, обикновено се използва високоефективна епоксидна смола.

Епоксидната смола се използва в индустриални условия, които изискват тежка защита, като например бетонни подове. Освен защитното качество, което осигурява, епоксидното покритие също така придава издръжливо и силно гланцово покритие.

Търговските помещения също се възползват от епоксидните подови настилки. Използва се не само заради своята функционалност при тежки условия на работа, но и за елегантно декоративно покритие. За да се създаде естетичен завършек, към най-горния слой на епоксидното покритие се добавят цветни кварцови и винилови частици. За да се осигури текстура против плъзгане на епоксидна подова настилка, смолите могат да бъдат подсилени с комбинация от парченца боя и полимерни песъчинки.

ПОЛЗИТЕ ОТ ИНСТАЛИРАНЕТО НА ЕПОКСИДНИ СИСТЕМИ?

Силно издръжлив

Търговските и индустриалните подове, които са покрити с епоксидни смоли, издържат много години и са силно устойчиви на износване. С тези качества компаниите спестяват пари, които след това могат да бъдат използвани за подобряване на други важни характеристики на техните съоръжения.

Епоксидните смоли са устойчиви на удар. Доказателство за неговата здравина е способността му да издържа на износване и разкъсване от редовен трафик и големи натоварвания.
Епоксидните покрития също са устойчиви на топлина. Веднъж втвърдени, подовете, покрити с епоксидна смола, стават устойчиви на високи температури. Типичните епоксидни подови настилки имат ограничение от 93 градуса по Целзий, докато по-висококачествената епоксидна смола, използвана на промишлени работни места, може да издържи дори на по-високи нива на топлина.

Отлични якостни характеристики

Превръщането на епоксид в твърд, монолитен полимер допринася за здрава подова система, която е по-малко податлива на химическо разрушаване и разграждане.

Лесен монтаж

Епоксидните смоли са известни с бързото си време на втвърдяване. Те също са лесни за инсталиране, което означава, че съоръженията могат да възобновят производството и бизнеса си за по-малко време.

Подова система с ниска поддръжка

Епоксидните смоли върху бетона правят повърхността по-малко пореста и по-лесна за почистване и поддръжка.

Естетика

Епоксидните подови настилки оставят гладко и професионално покритие върху подовете. Епоксидните смоли се предлагат в голямо разнообразие от цветове и модели, за да паснат на всяка търговска и индустриална среда.

Висока устойчивост на химикали

Епоксидните подови настилки са популярни поради способността им да издържат на разрушаване, причинено от продължително излагане на агресивни химикали. Това качество прави епоксидните подове идеални за преработвателни предприятия, складове и лаборатории, за да назовем само няколко.

Повишена безопасност

Към епоксидните смоли могат да се добавят противоплъзгащи добавки, за да се гарантира безопасността на служителите, посетителите и самите съоръжения.

Епоксидните смоли предлагат отлично решение за подови настилки за търговски и индустриални строителни проекти поради своята издръжливост, гъвкавост, висока функционалност и класическа естетическа привлекателност.

ОЩЕ НОВИНИ


Хидроизолация

На тераса със студена полиурея


ОУ "Княз Борис" I град Бургас

С нова спортна площадка


Преобразената спортна площадка

На ПГЕЕ „Константин Фотинов"


Площадка с обемни фигури

от саморазливна каучукова настилка


КАК ДА ИЗБЕРЕМ НАСТИЛКА?
Наръчник


ТОП 9 ПРЕДИМСТВА 

На индустриалните епоксидни настилки