Източник: dobrini.bg

НОВО ПОКОЛЕНИЕ ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ 
никнат в страната

  • НОВИНИ


НОВО ПОКОЛЕНИЕ ПЛОЩАДКИ

С ГРИЖА И ЗА ДЕЦА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ РАДВАТ МАЛЧУГАНИТЕ И МИНУВАЧИТЕ,
ОБОГАТЯВАТ ЗНАНИЯТА ИМ И СЪЧЕТАВАТ ПОЛЕЗНОТО С ПРИЯТНОТО.

Началото бе в столицата, последвана от старопрестолния Велико Търново. Ново поколение площадки с грижа и за деца в неравностойно положение радват малчуганите и минувачите, обогатяват знанията им и съчетават полезното с приятното. Минавайки през старата столица, се забелязва пъстрия детски кът в близост до сградата на полицията и близък оглед на съоръженията ми вдъхна спокойствие и радост, че освен за безцелна игра, новите детски площадки вече ще съчетават забавлението с интелигентни занимания. Атракционът „Азбукари" е подходяща и за деца със специални образователни потребности в парк „Марно поле" във Велико Търново. Това е втората подобна площадка в страната след тази в София, отново създадена от Азбукарите. Площадката е създадена по европейски образец, съобразен с условията за безопасност и достъпност на градската среда. Азбуката е вплетена в настилката, детска образователна карта с архитектурните и природни забележителности на страната спира малчуганите и им дава нови и интересни знания.


Със същата мека и щадяща настилка е и най-голямата детска площадка в морската столица Варна, открита само преди броени дни. На входа на атракционите има знак, предупреждаващ майките да не стъпват с обувки с тънки токчета, за да не увредят ударопоглъщащата настилка. Площадката е изградена на площ от 1300 кв. м., съоръженията отговарят на всички изисквания за безопасност.

На терена има игрови площи за две възрастови групи – до 3 г. и от 3 до 12 г. , обособени са и различни зони – море, плаж, зоопарк с животни. Цветовете и материалите, от които са изработени люлките, катерушките и пързалките, са съобразени така, че да създават комфорт на палавниците. Понеже площадката е съвсем нова, там все още всеки ден има „мравуняк” от играещи деца във всякакви възрасти. Помислено е и за отмора на хората, които не желаят шумната детска глъч да смущава почивката им. Има алеи с пейки непосредствено до площадката, но извън нея. Оттам минават и велоалеи


ОЩЕ НОВИНИ


Хидроизолация

На тераса със студена полиурея


ОУ "Княз Борис" I град Бургас

С нова спортна площадка


Преобразената спортна площадка

На ПГЕЕ „Константин Фотинов"


Площадка с обемни фигури

от саморазливна каучукова настилка


КАК ДА ИЗБЕРЕМ НАСТИЛКА?
Наръчник


ТОП 9 ПРЕДИМСТВА 

На индустриалните епоксидни настилки